Žemle s kuřecím hřebínkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kompot meruňkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Kuřecí maso vařené
  • 115 g Majonéza
  • 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 8 ks Žemle tuková
  • 1 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 169.1 mg
  • Vláknina 771.5 mg
  • Vitamín A 771.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kari pastu, rajčatový protlak a worcester. Vše promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 2

    Cibulovou směs, majonézu a okapané meruňky rozšleháme na hladký krém. Do krému vmícháme na nudličky nakrájené vařené nebo pečené kuřecí maso. Náplň necháme přikrytou v chladničce až do použití.

  • 3

    Žemle na vrchní straně podélně nakrojíme, rozevřeme a v zářezech potřeme máslem. Naplníme připravenou náplní tak, aby vytvořila hřebínek. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu