Žemle s kuřecím hřebínkem
Suroviny
- 50 g Kompot meruňkový
- 50 g Máslo čerstvé
- 350 g Kuřecí maso vařené
- 115 g Majonéza
- 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 8 ks Žemle tuková
- 1 ks Šalotka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 28 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 169.1 mg
- Vláknina 771.5 mg
- Vitamín A 771.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kari pastu, rajčatový protlak a worcester. Vše promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
2
Cibulovou směs, majonézu a okapané meruňky rozšleháme na hladký krém. Do krému vmícháme na nudličky nakrájené vařené nebo pečené kuřecí maso. Náplň necháme přikrytou v chladničce až do použití.
-
3
Žemle na vrchní straně podélně nakrojíme, rozevřeme a v zářezech potřeme máslem. Naplníme připravenou náplní tak, aby vytvořila hřebínek. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.