Želatinová tlačenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2694 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 253.3 mg
- Draslík 298 mg
- Vláknina 8826.7 mg
- Vitamín A 8826.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K nálevu z Moravanky přidáme lžíci octa, tři lžíce vody a sůl. Vše ohřejeme a přidáme želatinu.
-
2
Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli, salámu a k Moravance, ze které jsme vyndali feferonku a cibulku.
-
3
Papriku a okurku z Moravanky nakrájíme na kostičky.
-
4
Přidáme ke všemu tatarskou omáčku a přelijeme připravenou želatinu.
-
5
Směs promícháme a nalijeme do formy na srnčí hřbet.
-
6
Tlačenku dáme do chladu a necháme dvě hodiny ztuhnout.