Vanilkový dort s ovocem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Maliny
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Třešně
  • 100 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 100 g Rybíz červený
  • 30 g Mandle plátky
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Kiwi
  • 2 ks Meruňky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Máta
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 5 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 95.9 mg
  • Draslík 194 mg
  • Vláknina 5242.5 mg
  • Vitamín A 5242.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 229 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a 75 g cukru šleháme do pěny. Přidáme vejce, mléko a za stálého míchání přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem.

  • 2

    Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Korpus vyklopíme na mřížku a po vychladnutí pokapeme 2 lžícemi likéru.

  • 3

    Meruňky spaříme vroucí vodou, oloupeme a vypeckujeme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, omyté třešně vypeckujeme. Maliny a rybíz omyjeme a necháme okapat. Všechno ovoce v míse zakapeme zbylým likérem a necháme rozležet.

  • 4

    Mandlové lupínky na pánvi nasucho opečeme dozlatova.

  • 5

    Ušleháme smetanu a smícháme ji se zbylým cukrem a dření vydlabanou z vanilkových lusků. Potřeme jí celý povrch dortu, poklademe ovocem a posypeme plátky mandlí. Dort ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu