Kompot švestkový

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Švestky
  • 10 g Citronová kůra
  • 2 g Skořice mletá
  • 60 g Cukr moučkový
  • 200 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 125.1 mg
  • Vláknina 2107.3 mg
  • Vitamín A 2107.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky dobře omyjeme, podélně nařízneme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, červeným vínem, přisypeme cukr, skořici a strouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Před podáváním dáme kompot vychladit do lednice. Podáváme v kompotových miskách.

Komentáře k receptu