Kompot švestkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 125.1 mg
- Vláknina 2107.3 mg
- Vitamín A 2107.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky dobře omyjeme, podélně nařízneme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, červeným vínem, přisypeme cukr, skořici a strouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Před podáváním dáme kompot vychladit do lednice. Podáváme v kompotových miskách.