Velikonoční nádivka s pivem
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 400 g Vepřová uzená plec
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 šálek Kopřiva
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 329.3 mg
- Draslík 506.8 mg
- Vláknina 23229.8 mg
- Vitamín A 23229.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme pivem. Kopřivy spaříme a nasekáme, maso nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, máslo rozpustíme.
-
2
K namočeným rohlíkům přidáme maso, máslo, kopřivy, žloutky, citronovou kůru, sůl, koření a dobře promícháme. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků, navrstvíme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě, až nádivka zezlátne.