Velikonoční nádivka s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 šálek Kopřiva
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 329.3 mg
  • Draslík 506.8 mg
  • Vláknina 23229.8 mg
  • Vitamín A 23229.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme pivem. Kopřivy spaříme a nasekáme, maso nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, máslo rozpustíme.

  • 2

    K namočeným rohlíkům přidáme maso, máslo, kopřivy, žloutky, citronovou kůru, sůl, koření a dobře promícháme. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků, navrstvíme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě, až nádivka zezlátne.

Komentáře k receptu