Kompot jablečný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Likér meruňkový
  • 3 ml Tresť vanilková
  • 150 ml Sirup jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 72.2 mg
  • Vláknina 2094 mg
  • Vitamín A 2094 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, vydlabeme jádřince a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, vanilkovou esencí, přilijeme sirup, trošku likéru a přivedeme k varu. Vaříme kolem pěti minut, podle tvrdosti jablek. Hrnec odstavíme z ohně a jablka necháme vychladnout ve vlastním nálevu.

  • 2

    Jablečný kompot podáváme dobře vychlazený a servírujeme jej v připravených kompotových miskách.

Komentáře k receptu