Kompot hruškový s vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 g Citronová kůra
  • 300 g Hrušky
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 ml Tresť vanilková
  • 150 ml Sirup Golden
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 75.9 mg
  • Vláknina 3732.6 mg
  • Vitamín A 3732.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, ochutíme vanilkovou esencí, strouhanou citronovou kůrou a špetkou skořice. Přivedeme k varu a povaříme 5 až 7 minut podle tvrdosti hrušek. Hrnec odstavíme a hrušky necháme chladnout ve svém vlastním nálevu.

  • 2

    Vychlazený kompot naporcujeme do kompotových misek a podáváme.

Komentáře k receptu