Zmrzlina broskvová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 0 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 197.8 mg
- Vláknina 2560 mg
- Vitamín A 2560 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do misky, zalijeme likérem a necháme deset minut marinovat.
-
2
Obsah misky překlopíme do mixéru, přilijeme sirup, pomerančovou šťávu, zakápneme citronovou šťávou a dobře rozmixujeme.
-
3
Hmotu nalijeme do zmrzlinových formiček a dáme zamrazit.
-
4
Tato zmrzlina se výborně hodí k přípravě letních zmrzlinových a ovocných pohárů.