Kynuté bramborové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Povidla švestková
  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr moučkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 222.4 mg
  • Vláknina 4782.8 mg
  • Vitamín A 4782.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrubou mouku smícháme s uvařenými, prolisovanými bramborami, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí a když kvásek vykyne, přilijeme k mouce. Přidáme 1 vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.

  • 2

    Na pracovní ploše těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme 1 lžičku povidel a rohy spojíme. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10-15 minut. Upečené koláčky poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu