Kynuté bramborové koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 8 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 222.4 mg
- Vláknina 4782.8 mg
- Vitamín A 4782.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrubou mouku smícháme s uvařenými, prolisovanými bramborami, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí a když kvásek vykyne, přilijeme k mouce. Přidáme 1 vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
-
2
Na pracovní ploše těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme 1 lžičku povidel a rohy spojíme. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
-
3
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10-15 minut. Upečené koláčky poprášíme moučkovým cukrem.