Salát s omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Šunka uzená
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Kapie
  • 150 g Houby nakládané
  • 210 g Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 511.7 mg
  • Draslík 306.8 mg
  • Vláknina 6178.5 mg
  • Vitamín A 6178.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava omelety: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mouku, špetku soli, pepř a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme dvě naběračky těsta, opečeme s jedné strany a po otočení opečeme druhou stranu. V pečení omelet pokračujeme až do spotřebování těsta. Omelety necháme vychladnout.

  • 2

    Do misky dáme drobně nasekané, na másle osmažené houby, kapii, na širším struhadle nastrouhaný sýr, tence nakrájenou šunku, nasekané zelí. Dochutíme solí, vlijeme smetanu a zamícháme. Vychladlou omeletu nakrájíme na tenké proužky, přidáme ji do misky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.

  • 3

    Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu