Vrstvené řezy s angreštem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 29 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 208.3 mg
- Draslík 92.3 mg
- Vláknina 4930 mg
- Vitamín A 4930 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vyšleháme s teplou vodou do pěny. Po lžících přidáváme cukr a mouku.
-
2
Hotové těsto vlijeme na vymazaný plech a dáme péct.
-
3
Na upečený a vychladlý piškot nasypeme angrešt, vodu z angreštu nevyléváme, ale uvaříme z ní pudink - 800ml vody potřebujeme.
-
4
Vlažný pudink nalijeme na angreštovou vrstvu a necháme zchladnout.
-
5
Šlehačku se ztužovačem vyšleháme a potřeme pudink. Poklademe bebe oplatky a polijeme citronovou polevou.
-
6
Necháme uležet den v chladu a poté krájíme na řezy.