Vrstvené řezy s angreštem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr moučkový
  • 2 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Angrešt
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Poleva citronová
  • 2 ks Sušenky BeBe světlé jemné
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 208.3 mg
  • Draslík 92.3 mg
  • Vláknina 4930 mg
  • Vitamín A 4930 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vyšleháme s teplou vodou do pěny. Po lžících přidáváme cukr a mouku.

  • 2

    Hotové těsto vlijeme na vymazaný plech a dáme péct.

  • 3

    Na upečený a vychladlý piškot nasypeme angrešt, vodu z angreštu nevyléváme, ale uvaříme z ní pudink - 800ml vody potřebujeme.

  • 4

    Vlažný pudink nalijeme na angreštovou vrstvu a necháme zchladnout.

  • 5

    Šlehačku se ztužovačem vyšleháme a potřeme pudink. Poklademe bebe oplatky a polijeme citronovou polevou.

  • 6

    Necháme uležet den v chladu a poté krájíme na řezy.

Komentáře k receptu