Makovec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mák mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 287.7 mg
  • Vláknina 10567.8 mg
  • Vitamín A 10567.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce třeme s cukrem do pěny a přidáme citronovou kůru, mléko, mák a mouku s kypřicím práškem.

  • 2

    Pečeme ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Vkládáme do nevyhřáté trouby, aby makovec zvolna kynul. Pečeme asi 30-40 minut.

  • 3

    Po vychladnutí můžeme makovec rozkrojit a potřít marmeládou.

Komentáře k receptu