Thajský salát s ovocem a zeleninou
Suroviny
- 230 g Salát hlávkový
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 115 g Fazolové výhonky
- 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Ananas
- 1 ks Mango
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Cibulka jarní
- 6 ks Liči
- 1 ks Limetka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Kokosový krém
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2219 kcal
- Sacharidy 529 g
- Tuky 21 g
- Sodík 997 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 523 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5560.4 mg
- Vláknina 79820.5 mg
- Vitamín A 79820.5 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1363.9 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme omáčku. Z limety vymačkáme šťávu. Do sklenice s uzávěrem nalijeme kokosový krém spolu s cukrem, přilijeme vařící vodu, chilli omáčku, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Zavíčkujeme, důkladně promícháme a necháme odstát.
-
2
Oba konce ananasu odkrojíme vroubkovým nožem a odstraníme slupku. Podélně rozkrojíme na čtvrtiny a tuhou část vykrojíme. Dužinu pokrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme ho. Z jablka odstraníme jádřinec a také nakrájíme. Liči oloupeme, zbavíme pecek a spolu s jablkem a mangem přidáme k ananasu.
-
3
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme fazolové lusky rozkrojené na poloviny a povaříme je 3-4 min. Poté je opláchneme pod tekoucí studenou vodou a odložíme. Cibuli nasekáme, okurku nakrájíme na nudličky, jarní cibulky pokrájíme a salát natrháme na kousky.
-
4
Do misek rozdělíme všechno ovoce i zeleninu, omáčku podáváme zvlášť.