Nevařená ředkvičková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Ředkvička
  • 50 g Rukola
  • 300 g Jogurt bílý
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 281.1 mg
  • Vláknina 3523 mg
  • Vitamín A 3523 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky a rukolu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Zalijeme vývarem, octem, olejem a jogurtem.

  • 3

    Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme, dochutíme utřeným česnekem.

  • 4

    Servírujeme dobře vychlazené.

Komentáře k receptu