Pražský salát I.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 406.7 mg
- Vláknina 3344.5 mg
- Vitamín A 3344.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme, okurky nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli drobně nakrájíme, na cedníku ji prolijeme vroucí vodou, studenou zchladíme a necháme okapat.
-
2
Vychladlé upečené telecí a vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy a opepříme.
-
3
K masu lehce přimícháme všechny ostatní přísady a na závěr majonézu. Salát podáváme vychlazený.