Paštika ze zaječího předku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 37 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 688.4 mg
- Draslík 785.1 mg
- Vláknina 915.8 mg
- Vitamín A 915.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky, očištěná játra jemně umeleme, veku namočíme do mléka.
-
2
Na pánvi orestujeme slaninu s cibulí, přidáme maso a dusíme, až je maso měkké. Poté maso umeleme spolu s vymačkanou houskou a přidáme k umletým játrům. Vmícháme mleté koření, sůl, rozšlehaná vejce a víno. Vypracujeme kompaktní hmotu. Zhruba hodinu a půl vaříme v pudinkové formě nebo v zavařovací sklenici s twist uzávěrem.
-
3
Paštiku necháme vychladnout do druhého dne.