Paštika ze zaječího předku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 120 g Slanina vepřová
  • 70 g Veka
  • 250 g Vepřová plec
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 688.4 mg
  • Draslík 785.1 mg
  • Vláknina 915.8 mg
  • Vitamín A 915.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky, očištěná játra jemně umeleme, veku namočíme do mléka.

  • 2

    Na pánvi orestujeme slaninu s cibulí, přidáme maso a dusíme, až je maso měkké. Poté maso umeleme spolu s vymačkanou houskou a přidáme k umletým játrům. Vmícháme mleté koření, sůl, rozšlehaná vejce a víno. Vypracujeme kompaktní hmotu. Zhruba hodinu a půl vaříme v pudinkové formě nebo v zavařovací sklenici s twist uzávěrem.

  • 3

    Paštiku necháme vychladnout do druhého dne.

Komentáře k receptu