Cherry rajčátka s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 12 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 772.3 mg
  • Vláknina 7462.3 mg
  • Vitamín A 7462.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu vodu a vložíme do ní vejce, vaříme je 10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na osminky.

  • 2

    Rajčátka omyjeme, očistíme a překrojíme na polovinu. Parmezán krájíme na proužky. Do salátové mísy dáme rajčata, proužky parmezánu, vejce a majonézu. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu