Rajčata plněná tvarohem s pažitkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 400 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 30 g Řeřicha
  • 100 g Tvaroh tvrdý na strouhání
  • 200 g Chléb toastový pšeničný tmavý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 517.5 mg
  • Vláknina 8597.5 mg
  • Vitamín A 8597.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, osušíme, ostrým nožem seřízneme vršky. Tvrdý tvaroh nastrouháme do misky, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou pažitku a zakysanou smetanu. Důkladně promícháme, vzniklou směsí naplníme rajčata. Na tác rozložíme rozpůlené listy ledového salátu, na ně poklademe rajčata a okolo posypeme čerstvým hráškem. Vršky rajčat ozdobíme snítkou řeřichy. Servírujeme s opečenými celozrnnými toasty.

Komentáře k receptu