Jablkový dort se sladidlem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hrozinky
  • 130 g Mouka polohrubá
  • 300 g Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Sacharin
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1598 kcal
  • Sacharidy 375 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1745 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 375 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 228.3 mg
  • Vláknina 2524.8 mg
  • Vitamín A 2524.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    UÖmytá jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Sladidlo rozmačkáme na prášek.

  • 3

    Do mísy dáme změklé máslo, přidáme sladidlo a špetku soli a vymícháme do pěny. Přidáváme rozmíchaná vejce a mouku smíchanou s kypřícím práškem.

  • 4

    Těsto vlijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali a vysypali.

  • 5

    Na těsto rozložíme jablka do tvaru vějíře a pak posypeme rozinkami.

  • 6

    Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu