Pomerančovo-citronový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 4 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 477.1 mg
- Vláknina 13846.1 mg
- Vitamín A 13846.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče a citron důkladně omyjeme, osušíme, ze dvou pomerančů a citronu kostkami cukru odřeme kůru, ze všech citrusů vymačkáme šťávu. Cukr necháme rozpustit ve 1/4 litru vlažné vody, přidáme pomerančovou i citronovou šťávu a vodu z pomerančových květů. Přelijeme do kovové mísy a necháme cca 4 hodiny chladit v mrazáku. Mezitím několikrát promícháme.
-
2
Pistácie nasekáme najemno, smícháme s mletým hřebíčkem a skořicí. Ze ztuhlého sorbetu vykrajujeme kuličky a rozdělíme do misek. Posypeme ochucenými pistáciemi a ihned podáváme.