Jablkové řezy s kakaem a polevou
Suroviny
- 180 g Cukr moučkový
- 400 ml Mouka pšeničná hrubá
- 200 ml Cukr krupice
- 200 ml Olej rostlinný
- 200 ml Mouka pšeničná hladká
- 4 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 4 ks Jablka
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 29 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 300.7 mg
- Vláknina 6984.3 mg
- Vitamín A 6984.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr, vejce, mléko a olej rozšleháme v míse, přisypeme citronovou kůru, skořici a kakao smíchané s oběma druhy mouky, sody a kypřícím práškem. Jako poslední vmícháme hrubě nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
-
2
Vychladlé řezy tence potřeme marmeládou a poté bílkovou polevou. Necháme zaschnout.
-
3
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem a citronovou šťávou, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.