Sladký tvaroh s perníkem a třešněmi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 g Třešně
  • 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 60 g Cukr krupice
  • 150 g Perník
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Čokoláda hořká
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 227.5 mg
  • Vláknina 2184.8 mg
  • Vitamín A 2184.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1048.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cedník vyložíme navlhčeným plátnem, naplníme tvarohem, zatížíme, necháme nejméně 8 hodin odkapat.

  • 2

    Mezitím omyjeme třešně, vypeckujeme, nasypeme do hrnce. Přidáme polovinu cukru, přilijeme 2 lžíce vody, přivedeme k varu, zakryté zvolna cca 5 minut povaříme. Poté necháme zchladnout.

  • 3

    Tvaroh vymícháme se zbytkem cukru a smetanou dohladka. Perník rozdrobíme, čokoládu nastrouháme, obojí smícháme se skořicí.

  • 4

    Do dezertních mističek rozdělíme část třešní, navrstvíme tvaroh, doplníme znovu třešněmi. Posypeme směsí čokolády a perníku a podáváme.

Komentáře k receptu