Cibulky v nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sůl
  • 350 g Cukr krupice
  • 1500 g Bílá cibulka
  • 2000 ml Voda pitná
  • 750 ml Ocet bílý vinný
  • 12 ks Hřebíček
  • 20 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1135 kcal
  • Sacharidy 274 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 24359 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 274 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2541.3 mg
  • Vláknina 129526 mg
  • Vitamín A 129526 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin.

  • 2

    Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát.

  • 3

    Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku.

Komentáře k receptu