Cibulky v nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1135 kcal
- Sacharidy 274 g
- Tuky 11 g
- Sodík 24359 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 274 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2541.3 mg
- Vláknina 129526 mg
- Vitamín A 129526 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin.
-
2
Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát.
-
3
Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku.