Paprikový salát s penne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 12 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 173.4 mg
- Vláknina 2492.3 mg
- Vitamín A 2492.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Papriky rozpůlíme a odstraníme z nich semena a přepážky. Dáme je pod rozehřátý gril a grilujeme asi 8 minut, až slupka zhnědne. Potom papriky vyjmeme, zakryjeme vlhkým ubrouskem, sloupneme, nakrájíme na nudličky.
-
3
V salátové míse smícháme těstoviny, papriky, nakrájenou cibuli, sekanou petrželku, ančovičky, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Salát upravíme do misek a servírujeme.