Izraelská plněná rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1320 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 713.4 mg
- Vláknina 25551 mg
- Vitamín A 25551 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu opatrně vydlabeme tak, aby pod slupkou zůstal alespoň 1 cm dužiny.
-
2
Avokáda oloupeme, vypeckujeme a umixujeme spolu s česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou petrželkou, nasekaným koriandrem a špetkou soli. Nakonec do nádivky vmícháme rajčatovou dužinu.
-
3
Nádivkou naplníme připravená rajčata, navrch zapíchneme olivy a před podáváním uložíme na 1 hodinu do chladničky.
-
4
Podáváme na omytých salátových listech.