Kuřecí salát s křupavou bagetkou
Suroviny
- 15 g Petržel - nať
- 150 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Bageta
- 1 ks Celer - nať
- 2 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kuře
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
- 2 polévková lžíce Dresink Vinaigrette
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1865 kcal
- Sacharidy 162 g
- Tuky 83 g
- Sodík 2537 mg
- Bílkoviny 113 g
- Uhlovodany 162 g
- Cholesterol 441.4 mg
- Draslík 1330.3 mg
- Vláknina 17104 mg
- Vitamín A 17104 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře opláchneme, zbavíme kůže a vykostíme, maso nakrájíme na tenké plátky nebo středně velké kostky. Takto připravené maso uvaříme v osolené vodě. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, natvrdo uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Celerovou, petrželovou nať a jarní cibulku nasekáme na jemno a vše smícháme s jablky a vajíčky. Dochutíme mletým pepřem a solí. V míse smícháme majonézu, dresink a francouzskou hořčici, přidáme kuřecí maso, jablka, vajíčka a nasekanou zeleninu. Dobře promícháme v konzistentní směs.
-
2
Bagety podélně rozřízneme a obě poloviny pomažeme majonézou. Na spodní díl navrstvíme salát a přiklopíme horním dílem.