Neapolský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 284 mg
- Vláknina 10067.7 mg
- Vitamín A 10067.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Kuřecí prsa vložíme na 8 minut do vařící vody, během vaření je několikrát obrátíme. Hotové kuřecí řízky necháme vychladnout, potom je nakrájíme na malé kousky a přidáme k těstovinám.
-
3
Hrušky rozpůlíme a vykrájíme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako kuřecí prsa, a spolu s nakrájenými cibulkami a opraženými mandlemi přidáme do mísy s těstovinami.
-
4
Plísňový sýr a zakysanou smetanu rozmixujeme s ledovou vodou, solí a pepřem na hladkou kaši. Nalijeme ji na salát a opatrně promícháme. Zdobíme šikmými plátky jarní cibulky.