Jablkové rohlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 155 mg
- Vláknina 5425 mg
- Vitamín A 5425 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. V rendlíku je smícháme s polovinou cukru a za občasného míchání dusíme na mírném plameni. Když je šťáva z jablek zredukovaná a jablka jsou hodně hustá, odstavíme je a vmícháme nahrubo nastrouhané mandle, které jsme spařili a oloupali.
-
2
Z hmoty tvoříme rohlíčky, obalujeme je ve zbylém cukru a klademe na plech vyložený fólií. Rohlíčky necháme několik dní zasychat.