Jablkové rohlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 100 g Mandle
  • 250 g Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 155 mg
  • Vláknina 5425 mg
  • Vitamín A 5425 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. V rendlíku je smícháme s polovinou cukru a za občasného míchání dusíme na mírném plameni. Když je šťáva z jablek zredukovaná a jablka jsou hodně hustá, odstavíme je a vmícháme nahrubo nastrouhané mandle, které jsme spařili a oloupali.

  • 2

    Z hmoty tvoříme rohlíčky, obalujeme je ve zbylém cukru a klademe na plech vyložený fólií. Rohlíčky necháme několik dní zasychat.

Komentáře k receptu