Ovocovka rambulice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 3 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 166.5 mg
- Vláknina 5282.3 mg
- Vitamín A 5282.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 465.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a očištěná jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Omyté švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dáme vařit do vody, kterou ochutíme špetkou soli, badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pomalu vaříme a když je ovoce rozvařené, podle chuti polévku osladíme.
-
2
V mléku si rozmícháme maizenu, polévku zahustíme, ještě povaříme 1-2 minuty a podáváme.