Oříškové tyčky s polevou
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 100 g Ořechy lískové
- 100 g Cukr krupice
- 50 g Tuk ztužený
- 150 g Čokoláda na vaření
- 240 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Hřebíček
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 42 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.6 mg
- Draslík 114.4 mg
- Vláknina 5809.1 mg
- Vitamín A 5809.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z prosáté mouky, mletých oříšků, cukru, kakaového prášku, skořice, mletého hřebíčku, nastrouhané citrónové kůry, změklého másla a žloutků vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
-
2
Poté těsto po částech vkládáme do strojku a oddělujeme stejně dlouhé tyčky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
-
3
Když tyčky vychladnou, namáčíme je do půlky čokoládovou polevou.
-
4
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.