Zázvorky se Solamylem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 50 g Solamyl - bramborový škrob
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Soda jedlá
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 71.3 mg
  • Vláknina 833.3 mg
  • Vitamín A 833.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačem ušleháme vejce s cukrem, přimícháme zázvor, oba druhy mouku, sodu a Solamyl a na válu vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a do druhého dne necháme odpočinout. Teprve poté pečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Upečené zázvorky necháme alespoň dva týdny odležet.

Komentáře k receptu