Hlávkový salát s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Salát hlávkový
  • 6 g Sůl
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 5 g Citronová kůra
  • 500 g Mořské plody mix
  • 200 g Cibule červená
  • 20 g Hořčice
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 190 mg
  • Vláknina 4620 mg
  • Vitamín A 4620 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme citronovou šťávu, hořčici, jogurt, protlak a jemně nakrájenou papriku. Důkladně promícháme a pozvolna přiléváme olej. Nakonec přidáme nasekaný kopr, sůl a citronovou kůru.

  • 2

    Mražené mořské plody vhodíme do vroucí vody a 8-10 minut povaříme, zcedíme a necháme okapat.

  • 3

    Salát opereme a listy natrháme na menší kusy, kterými vysteleme mělkou mísu. Na ně navršíme vařené mořské plody, ozdobíme kolečky červené cibule. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře k receptu