Hlávkový salát s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 190 mg
- Vláknina 4620 mg
- Vitamín A 4620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme citronovou šťávu, hořčici, jogurt, protlak a jemně nakrájenou papriku. Důkladně promícháme a pozvolna přiléváme olej. Nakonec přidáme nasekaný kopr, sůl a citronovou kůru.
-
2
Mražené mořské plody vhodíme do vroucí vody a 8-10 minut povaříme, zcedíme a necháme okapat.
-
3
Salát opereme a listy natrháme na menší kusy, kterými vysteleme mělkou mísu. Na ně navršíme vařené mořské plody, ozdobíme kolečky červené cibule. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme snítkou kopru.