Kachní salát s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 500 g Kachní maso pečené
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 250 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 40 ml Olej z vlašských ořechů
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Mango
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 426.2 mg
  • Vláknina 11952.5 mg
  • Vitamín A 11952.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa nakrájíme na plátky a maso polijeme ohřátou šťávou z pečení.

  • 2

    Mango nakrájíme na plátky, šťávu uchováme na pozdější použití, a zakapeme citronem, aby nezhnědlo. Vlašské ořechy orestujeme krátce nasucho v pánvi. Chřestové špičky 5 minut uvaříme v páře a osolíme. Opereme hlávkový salát a natrháme na menší kusy. Připravíme zálivku z mangové šťávy, oleje, soli, pepře, posekané pažitky, důkladně promícháme.

  • 3

    Na servírovací mísu rozložíme z jedné strany hlávkový salát, z druhé strany plátky manga jako vějíř, na střed poklademe plátky kachního masa a chřest. Vše zalijeme zálivkou a posypeme upraženými ořechy.

Komentáře k receptu