Kachní salát s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 76 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 162.5 mg
- Draslík 426.2 mg
- Vláknina 11952.5 mg
- Vitamín A 11952.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa nakrájíme na plátky a maso polijeme ohřátou šťávou z pečení.
-
2
Mango nakrájíme na plátky, šťávu uchováme na pozdější použití, a zakapeme citronem, aby nezhnědlo. Vlašské ořechy orestujeme krátce nasucho v pánvi. Chřestové špičky 5 minut uvaříme v páře a osolíme. Opereme hlávkový salát a natrháme na menší kusy. Připravíme zálivku z mangové šťávy, oleje, soli, pepře, posekané pažitky, důkladně promícháme.
-
3
Na servírovací mísu rozložíme z jedné strany hlávkový salát, z druhé strany plátky manga jako vějíř, na střed poklademe plátky kachního masa a chřest. Vše zalijeme zálivkou a posypeme upraženými ořechy.