Ořechové tyčinky z bílkového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Ořechy vlašské
  • 250 g Cukr krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 192.7 mg
  • Vláknina 4873.6 mg
  • Vitamín A 4873.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ustrouhané ořechy se strouhankou, strouhanou citronovou kůrou, cukrem a bílky smícháme na válu, utvoříme těsto, které na válu poprášeném moučkovým cukrem vyválíme na placku. Placku potřeme polevou a rádýlkem nakrájíme tyčky. Tyčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě sušíme při teplotě asi 100 °C.

  • 2

    Po upečení od sebe tyčky ihned oddělíme.

  • 3

    Polevu připravíme utřením prosátého cukru s bílkem.

Komentáře k receptu