Slepované hvězdičky s polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 97.1 mg
  • Draslík 23.1 mg
  • Vláknina 31.8 mg
  • Vitamín A 31.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílková poleva [32368]:

  • 2

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

  • 3

    Na vále z prosáté mouky, cukru, vajec a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 1/2 hodiny odležet. Poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme hvězdičky 3 velikostí.

  • 4

    Hvězdičky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení je necháme vychladnout. Po obvodu potřeme bílkovou polevou 2 větší hvězdičky, celou potřeme jen nejmenší hvězdičku. Když je poleva zaschlá, spojíme všechny hvězdičky krémem tak, aby nejmenší hvězdička byla navrchu.

  • 5

    Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem a přimícháním marmelády.

Komentáře k receptu