Slepované hvězdičky s polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 35 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 97.1 mg
- Draslík 23.1 mg
- Vláknina 31.8 mg
- Vitamín A 31.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílková poleva [32368]:
-
2
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
-
3
Na vále z prosáté mouky, cukru, vajec a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 1/2 hodiny odležet. Poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme hvězdičky 3 velikostí.
-
4
Hvězdičky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení je necháme vychladnout. Po obvodu potřeme bílkovou polevou 2 větší hvězdičky, celou potřeme jen nejmenší hvězdičku. Když je poleva zaschlá, spojíme všechny hvězdičky krémem tak, aby nejmenší hvězdička byla navrchu.
-
5
Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem a přimícháním marmelády.