Slepované domino
Suroviny
- 400 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr moučkový
- 140 g Cukr moučkový
- 80 g Marmeláda rybízová
- 50 g Tuk ztužený
- 600 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Čokoláda na vaření
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 56 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 245.1 mg
- Draslík 25.7 mg
- Vláknina 1614.8 mg
- Vitamín A 1614.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
-
2
Máslo necháme změknout, citrónovou kůru nastrouháme.
-
3
Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citrónovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
-
4
Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
-
5
Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme obdélníčky 50x30 mm a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
-
6
Upečené a vychladlé obdélníčky slepujeme rybízovou marmeládou, povrch potřeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a vyznačíme puntíky jako u domina. Cukroví necháme zaschnout.
-
7
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
-
8
Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.