Těstovinový salát se sépiovými kroužky
Suroviny
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Sardelové řezy
- 15 g Bazalka
- 300 g Paprika červená
- 450 g Sépie
- 250 g Těstoviny penne
- 2500 ml Voda pitná
- 30 ml Balsamico ocet
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1436 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 143.5 mg
- Draslík 691.1 mg
- Vláknina 8845 mg
- Vitamín A 8845 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Doba vaření je přibližně 20 minut.
-
2
Do misky nalijeme ocet, olej, přidáme sardelky, česnek, sůl, pepř a rozmixujeme. Do zálivky přimícháme posekanou bazalku.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme sépiové kroužky a na másle je osmahneme.
-
4
Nakládané fazolky scedíme, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.
-
5
Do skleněné mísy vložíme těstoviny, přidáme papriku, fazolky, sépiové kroužky, promícháme a zalijeme zálivkou.