Borůvková třená bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Borůvky
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 140 g Mouka polohrubá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 141.9 mg
  • Draslík 181.7 mg
  • Vláknina 4328 mg
  • Vitamín A 4328 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 94.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.

  • 2

    Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.

  • 4

    Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.

  • 5

    Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu