Bramborový drobenkový koláč s jablky a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 21 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 423.2 mg
- Vláknina 8542.5 mg
- Vitamín A 8542.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka zbavená jadřinců nastrouháme i se slupkou nahrubo. Hrozinky omyjeme v sítu a necháme je odkapat.
-
2
Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do mísy, přidáme mouku, cukr (80 g), pokrájenou Heru a 1/2 lžičky soli. Bramborovou směs promícháme, polovinu dáme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto dáme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem (40 g), skořicovým cukrem, hrozinkami a posekanými vlašskými ořechy. Pak rozložíme poslední vrstvu z brambor, kterou pokapeme rozpuštěným máslem a koláč pocukrujeme.
-
3
Koláč dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
-
4
Po upečení vychladlý koláč posypeme práškovým cukrem s vanilkou, rozkrájíme a podáváme.