Bramborový drobenkový koláč s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 30 g Hrozinky
  • 300 g Jablka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 60 g Hera
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 4 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 423.2 mg
  • Vláknina 8542.5 mg
  • Vitamín A 8542.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka zbavená jadřinců nastrouháme i se slupkou nahrubo. Hrozinky omyjeme v sítu a necháme je odkapat.

  • 2

    Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do mísy, přidáme mouku, cukr (80 g), pokrájenou Heru a 1/2 lžičky soli. Bramborovou směs promícháme, polovinu dáme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto dáme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem (40 g), skořicovým cukrem, hrozinkami a posekanými vlašskými ořechy. Pak rozložíme poslední vrstvu z brambor, kterou pokapeme rozpuštěným máslem a koláč pocukrujeme.

  • 3

    Koláč dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.

  • 4

    Po upečení vychladlý koláč posypeme práškovým cukrem s vanilkou, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu