Bramborový salát s kysanou smetanou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 200 g Hrášek
  • 150 g Šunka dušená
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 120 g Majonéza
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Celer sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 174.6 mg
  • Draslík 811.4 mg
  • Vláknina 13064.6 mg
  • Vitamín A 13064.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kostičky, přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, scezený a okapaný hrášek, oloupané jablko, které jsme nastrouhali, scezený a okapaný celer a nakrájená vařená vejce. Salát osolíme, opepříme a zamícháme majonézou a kysanou smetanou.

Komentáře k receptu