Krupicový pudink s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 6 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 151.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno s vodou přivedeme k varu, přisypeme pomalu krupici, promícháme a pozvolna vaříme 20 minut. Odstavíme, přisypeme cukr, špetku soli, přimícháme rozkvedlaná vejce a sníh z bílků. Hrnec vložíme do většího hrnce s trochou vody a povaříme ve vodní lázni asi 15 minut. Nalijeme do máslem vymazaných formiček a necháme vychladnout.
-
2
Hotový pudink podáváme s rybízovou marmeládou.