Krupicový pudink s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Krupice dětská
  • 300 g Cukr moučkový
  • 240 g Marmeláda rybízová
  • 500 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 151.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno s vodou přivedeme k varu, přisypeme pomalu krupici, promícháme a pozvolna vaříme 20 minut. Odstavíme, přisypeme cukr, špetku soli, přimícháme rozkvedlaná vejce a sníh z bílků. Hrnec vložíme do většího hrnce s trochou vody a povaříme ve vodní lázni asi 15 minut. Nalijeme do máslem vymazaných formiček a necháme vychladnout.

  • 2

    Hotový pudink podáváme s rybízovou marmeládou.

Komentáře k receptu