Bílkové dortíky s hnědým cukrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 175 g Cukr třtinový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 41.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky ušleháme s hnědým cukrem, octem a škrobem, do tuhého sněhu.

  • 2

    Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme sněhem.

  • 3

    Pečeme hodinu na 120°C, vypneme troubu a dortíky v ní necháme vychladnout.

  • 4

    Potom opatrně seřízneme vršky dortíků, naplníme šlehačkou a přiklopíme vršky.

  • 5

    Podáváme se sklenkou pomerančového likéru.

Komentáře k receptu