Hrušky s marmeládou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Třešně
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Zmrzlina vanilková
  • 50 g Želé rybízové
  • 300 g Hrušky
  • 250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 184.6 mg
  • Vláknina 4520 mg
  • Vitamín A 4520 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 170 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a povaříme v oslazené vodě s vanilkou 2 minuty. Necháme vychladnout.

  • 2

    Vodu od hrušek vyvaříme o třetinu, přidáme vypeckované třešně, povaříme pár minut a přidáme rybízové želé. Necháme projít varem a odstavíme.

  • 3

    Do vychlazených pohárků nandáme porce zmrzliny, navrch položíme hrušky a přelijeme vychladlou marmeládou s třešněmi.

Komentáře k receptu