Hrušky s marmeládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 6 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 184.6 mg
- Vláknina 4520 mg
- Vitamín A 4520 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 170 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a povaříme v oslazené vodě s vanilkou 2 minuty. Necháme vychladnout.
-
2
Vodu od hrušek vyvaříme o třetinu, přidáme vypeckované třešně, povaříme pár minut a přidáme rybízové želé. Necháme projít varem a odstavíme.
-
3
Do vychlazených pohárků nandáme porce zmrzliny, navrch položíme hrušky a přelijeme vychladlou marmeládou s třešněmi.