Špenátová roláda k masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 7 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 129.5 mg
- Draslík 1006.2 mg
- Vláknina 10575.3 mg
- Vitamín A 10575.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme a rozmačkáme. Přidáme vejce, olej, mouku a špetku soli. Vše promícháme, až vznikne těsto.
-
2
Z těsta vyválíme placku, kterou položíme na vymazaný plech a dáme péct.
-
3
Špenát povaříme v osolené vodě 10 min. Scedíme a trochu vody dáme stranou. Pokrájíme jej a osmahneme na oleji.
-
4
Ve scezené vodě rozmícháme mouku a zahustíme jí špenát, podusíme.
-
5
Na upečené těsto rozetřeme špenátovou náplň, posypeme jí sýrem, srolujeme do rolády.
-
6
Necháme vychladit a poté krájíme.