Broskve s karamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 19 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 329.5 mg
- Vláknina 4120 mg
- Vitamín A 4120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karamel vytvoříme tak, že na pánvi rozehřejeme cukr a jakmile začne hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout, vložíme do hmoždíře a roztlučeme.
-
2
Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecky, půlky broskví vložíme do mísy, zakapeme brandy a zalijeme teplým sirupem. Necháme vychladnout.
-
3
Do pohárků vložíme vanilkovou zmrzlinu, posypeme roztlučeným karamelem, na povrch položíme okapanou broskev a polijeme oříškovou polevou.
-
4
Podáváme velmi vychlazené.