Uzenina s rajčaty a olivami
Suroviny
- 175 g Salám Lovecký
- 125 g Olivy zelené
- 4 ks Rajčata
- 6 ks Ančovičky konzervované
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 3035 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 57.4 mg
- Draslík 580.6 mg
- Vláknina 4169.8 mg
- Vitamín A 4169.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na stejné díly nakrájíme rajčata, postříkáme je balsamikovým octem, osolíme a opepříme a dáme stranou.
-
2
Ančovičky pokrájíme na menší kousky - velikost menší než olivy.
-
3
Do každé olivy vsuneme kousek ančovičky a kapary.
-
4
Na talířích urovnáme plátky uzeniny společně s rajčaty, plněnými olivami a listy bazalky. Lehce pokapeme olivovým olejem.
-
5
Podáváme s bílým chlebem.