Salát s krůtím masem a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 800 g Krůtí prsa
  • 200 g Okurka salátová
  • 500 g Salát Rosso
  • 200 g Hrušky sušené
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 100 ml Olej olivový
  • 100 ml Pomerančová kůra
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 829.8 mg
  • Vláknina 11248.2 mg
  • Vitamín A 11248.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa uvaříme v osolené vodě do měkka. Maso nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy. Navrch naskládáme sušené hrušky.

  • 2

    Smícháme všechny suroviny na marinádu, kterou maso přelijeme. Maso necháme 2 hodiny v lednici marinovat.

  • 3

    Na servírovací tác naaranžujeme salátové listy, na kolečka nakrájenou cibuli a okurku, kuřecí maso a hrušky. Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a lžící salát jemně pokapeme.

Komentáře k receptu