Salát s krůtím masem a hruškami
Suroviny
- 40 g Cibule
- 800 g Krůtí prsa
- 200 g Okurka salátová
- 500 g Salát Rosso
- 200 g Hrušky sušené
- 50 g Rozinky tmavé
- 100 ml Olej olivový
- 100 ml Pomerančová kůra
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 3 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 30 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 829.8 mg
- Vláknina 11248.2 mg
- Vitamín A 11248.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa uvaříme v osolené vodě do měkka. Maso nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy. Navrch naskládáme sušené hrušky.
-
2
Smícháme všechny suroviny na marinádu, kterou maso přelijeme. Maso necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
-
3
Na servírovací tác naaranžujeme salátové listy, na kolečka nakrájenou cibuli a okurku, kuřecí maso a hrušky. Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a lžící salát jemně pokapeme.