Muffiny s hrozinkami
Suroviny
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1.2 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Hrozinky
- 1 šálek Mléko - podmáslí
- 0.125 šálek Cukr krupice
- 0.666667 šálek Mouka polohrubá
- 0.5 šálek Mouka žitná celozrnná
- 0.5 šálek Otruby pšeničné
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 25 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 416.2 mg
- Vláknina 44629.8 mg
- Vitamín A 44629.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vymažeme formy na muffiny máslem a troubu předehřejeme na 190 °C.
-
2
V míse smícháme mouky, jedlou sodu, skořici, sůl, otruby, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, podmáslí, citrónovou šťávu. Nakonec přimícháme hrozinky. Vytvoříme směs, kterou vkládáme do připravených forem. Pečeme asi 25 minut.
-
3
Hotové muffiny vyklopíme z forem a necháme vychladit.