Kim chee
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 8 g
- Sodík 4067 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1101.9 mg
- Vláknina 10410 mg
- Vitamín A 10410 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské zelí podélně rozčtvrtíme, omyjeme a necháme okapat. Košťál odstraníme, mezi listy nasypeme 2lžíce soli, dáme do mísy a zakryté necháme 5h odležet. Poté omyjeme studenou vodou, necháme okapat a osušíme. Papriku přepůlíme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem, 5lžícemi vody a pálivou paprikou.
-
2
Směs koření a paprikové nudličky rozdělíme mezi zelí. Vložíme do mísy, zakryjeme talířem tak, aby ležel přímo na zelenině a zatížíme. Necháme 3dny odležet v lednici.
-
3
Před podáváním zelí vyjmeme z nálevu, necháme okapat a napříč nakrájíme na kousky. Dochutíme sezamovým olejem a podáváme k masu.