Kim chee

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 330 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 400 g Zelí čínské
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 4067 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1101.9 mg
  • Vláknina 10410 mg
  • Vitamín A 10410 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské zelí podélně rozčtvrtíme, omyjeme a necháme okapat. Košťál odstraníme, mezi listy nasypeme 2lžíce soli, dáme do mísy a zakryté necháme 5h odležet. Poté omyjeme studenou vodou, necháme okapat a osušíme. Papriku přepůlíme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem, 5lžícemi vody a pálivou paprikou.

  • 2

    Směs koření a paprikové nudličky rozdělíme mezi zelí. Vložíme do mísy, zakryjeme talířem tak, aby ležel přímo na zelenině a zatížíme. Necháme 3dny odležet v lednici.

  • 3

    Před podáváním zelí vyjmeme z nálevu, necháme okapat a napříč nakrájíme na kousky. Dochutíme sezamovým olejem a podáváme k masu.

Komentáře k receptu