Mandlové cukroví s šípkovou marmeládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 250 g Cukr moučkový
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Marmeláda šípková
  • 3 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 180.1 mg
  • Vláknina 6818.6 mg
  • Vitamín A 6818.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy si nasypeme moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou šťávu, citronovou kůru, mletou skořici a 2 lžíce šípkové marmelády. Směs dobře pomícháme a vyklopíme ji na vál, který jsme si posypali krystalovým cukrem (2-3 lžíce).

  • 2

    Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenčí placku 3-5 mm silnou. Tvořítky vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem vykrojíme proužky těsta. Vykrojené cukroví a proužky těsta posypeme krystalovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (asi 4 lžíce). Proužky těsta svineme do trubiček nebo kornoutků. Podle chuti můžeme zdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.

  • 3

    Toto cukroví NEPEČEME! Jen ho položíme na pečicí papír a volně ho SUŠÍME.

Komentáře k receptu