Mandlové cukroví s šípkovou marmeládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 12 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 180.1 mg
- Vláknina 6818.6 mg
- Vitamín A 6818.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy si nasypeme moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou šťávu, citronovou kůru, mletou skořici a 2 lžíce šípkové marmelády. Směs dobře pomícháme a vyklopíme ji na vál, který jsme si posypali krystalovým cukrem (2-3 lžíce).
-
2
Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenčí placku 3-5 mm silnou. Tvořítky vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem vykrojíme proužky těsta. Vykrojené cukroví a proužky těsta posypeme krystalovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (asi 4 lžíce). Proužky těsta svineme do trubiček nebo kornoutků. Podle chuti můžeme zdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.
-
3
Toto cukroví NEPEČEME! Jen ho položíme na pečicí papír a volně ho SUŠÍME.